Gegrilde tonijn met sesamkorst

Tonijn
Gang Lunch
Keuken Japans

Ingrediënten
  

  • 1 stuk Tonijn
  • 1 tl. Wasabi
  • 1 scheutje Sojasaus
  • 1 theelepel Sesamzaadjes
  • 1 eetlepel Mayonais

Instructies
 

  • Maak een mix van sojasaus en wasabi, pas op niet teveel wasabi.
  • Seal (Schroei) elke kant van het stuk tonijn heel kort dicht op de vlakke kant van een grillpan of hete koekepan die licht geolied is.
  • Smeer hierna de gegrilde tonijn in met het sojawasabimengsel.
  • Wentel de tonijn hierna in de sesamzaadjes en wikkel in plastic folie.
  • Zet minimaal 10 minuutjes in de koelkast en snijd de tonijn daarna in plakjes.
  • Wasabimayonaise
    Meng mayonaise met wat wasabi doorheen, even proeven hoe pittig je de mayonaise wilt hebben. Bij de kookwinkel en Xenos verkopen ze knijpfles kopen daar kun je de wasabi mayonaise in doen en mooie druppels of figuurtjes op het bord maken.
  • Varatie: je kunt in plaats van de sesamzaadjes ook peperkorrels of verse kruiden gebruiken.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept