Knolselderijstamppot

Gang Hoofdgerecht
Keuken Hollands
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 knolselderij
  • 2 theelepels PS. food&lifestyle Drinkbouillon
  • 1 grote ui gesnipperd
  • 1 eetlepel roomboter
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 snufje zout en peper
  • 1 klein beetje geraspte nootmuskaat

Instructies
 

  • schil de knolselderij en snijd in blokjes
  • Breng de knolselderij met bouillonpoeder en water aan de kook. Laat ongeveer 15 tot 20 minuten gaar koken.
  • Giet de knolselderij af en vang wat vocht op, later toevoegen om de puree wat smeuïger te maken
  • fruit de ui glazig in de olijfolie
  • De knolselderij en de ui en de boter samenvoegen. Pureer met een staafmixer en voeg wat kookvocht toe.
  • Breng op smaak met peper zout en nootmuskaat

Notities

Lekker met andijvie, boerenkool, vanaf fase 2c wortel en ui. 
Trefwoord koolhydraatarme stamppot

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept