Pasta saus
Ingrediënten
- 1000 gram grote (tros)tomaten
- 1 courgette
- 1 prei
- 2 teentjes knoflook
- 2 witte uien
- 1 snufje chilipeper
- 1/2 rode peper zaadlijsten eruit halen en pitjes
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 snufje paprikapoeder
- 1 eetlepel gedroogde of verse Italiaanse kruiden
Instructies
- pak een grote braadpan met dikke bodem, en warm daarin de olijfolie
- Snipper de ui en knoflook en peper en fruit in de olijfolie aan
- Voeg de in stukken gesneden tomaat, prei en courgette toe. En warm alles goed door.
- Voeg alle kruiden toe (Italiaanse kruiden later pas) en laat op een laag vuur met de deksel op de pan alles goed gaar worden.
- Roer regelmatig goed door, zodat het niet aan de bodem van de pan gaat zitten. Mag altijd nog wat vocht toevoegen.
- Pureer alles goed door elkaar (staafmixer of keukenmachine) en breng eventueel nog op smaak met peper en de gedroogde Italiaanse kruiden
Notities
Heerlijk met runder- of kippengehakt.
Maak extra en vries in, heb je altijd een gezonde pasta saus in huis