Pasta saus

Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1000 gram grote (tros)tomaten
  • 1 courgette
  • 1 prei
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 witte uien
  • 1 snufje chilipeper
  • 1/2 rode peper zaadlijsten eruit halen en pitjes
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 snufje paprikapoeder
  • 1 eetlepel gedroogde of verse Italiaanse kruiden

Instructies
 

  • pak een grote braadpan met dikke bodem, en warm daarin de olijfolie
  • Snipper de ui en knoflook en peper en fruit in de olijfolie aan
  • Voeg de in stukken gesneden tomaat, prei en courgette toe. En warm alles goed door.
  • Voeg alle kruiden toe (Italiaanse kruiden later pas) en laat op een laag vuur met de deksel op de pan alles goed gaar worden.
  • Roer regelmatig goed door, zodat het niet aan de bodem van de pan gaat zitten. Mag altijd nog wat vocht toevoegen.
  • Pureer alles goed door elkaar (staafmixer of keukenmachine) en breng eventueel nog op smaak met peper en de gedroogde Italiaanse kruiden

Notities

Heerlijk met runder- of kippengehakt.
Maak extra en vries in, heb je altijd een gezonde pasta saus in huis

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept