Huzarensalade, lekker bij de bbq

Gang Bijgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 kleine bloemkool fijngesneden of 500 gram bloemkoolrijst
  • 250 gram cornedbeef
  • 1 schepje PS. kruidenbouillon
  • 1 sjalot fijn gesnipperd
  • 3 eetlepels volle zaanse mayonaise
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 1 eetlepel PS. honing mosterd dressing
  • 2 eetlepels fijngesneden zure augurkjes
  • garnering
  • 2 eieren hardgekookt in plakjes
  • 1 kropje sla
  • 2 tomaten in partjes gesneden
  • 1/2 komkommer in schijfjes
  • paprikapoeder
  • 10 zilveruitjes
  • 20 olijven

Instructies
 

  • kook de bloemkool gaar in de PS. Bouillon
  • spoel af met koud water en laat heel goed uitlekken in een vergiet
  • Prak de bloemkool fijn en doe de bloemkool in een schone theedoek en knijp al het vocht eruit
  • Meng de mayonaise en de PS. food&liefstyle honing mosterd dressing door de bloemkool
  • Voeg toe kappertjes augurkjes cornedbeef, sjalotje roer alles goed door elkaar
  • Leg de sla op een schaal, leg de salade erop en smeer lichtjes in met wat mayonaise.
  • Strooi paprikapoeder er over, en garneer met ei, tomaten, komkommer, olijven en zilveruitjes.

Notities

Je kunt de cornedbeef ook vervangen door een blikje tonijn op water, of 400 gram hamblokjes.
 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept