Huzarensalade, lekker bij de bbq
Ingrediënten
- 1 kleine bloemkool fijngesneden of 500 gram bloemkoolrijst
- 250 gram cornedbeef
- 1 schepje PS. kruidenbouillon
- 1 sjalot fijn gesnipperd
- 3 eetlepels volle zaanse mayonaise
- 2 eetlepels kappertjes
- 1 eetlepel PS. honing mosterd dressing
- 2 eetlepels fijngesneden zure augurkjes
- garnering
- 2 eieren hardgekookt in plakjes
- 1 kropje sla
- 2 tomaten in partjes gesneden
- 1/2 komkommer in schijfjes
- paprikapoeder
- 10 zilveruitjes
- 20 olijven
Instructies
- kook de bloemkool gaar in de PS. Bouillon
- spoel af met koud water en laat heel goed uitlekken in een vergiet
- Prak de bloemkool fijn en doe de bloemkool in een schone theedoek en knijp al het vocht eruit
- Meng de mayonaise en de PS. food&liefstyle honing mosterd dressing door de bloemkool
- Voeg toe kappertjes augurkjes cornedbeef, sjalotje roer alles goed door elkaar
- Leg de sla op een schaal, leg de salade erop en smeer lichtjes in met wat mayonaise.
- Strooi paprikapoeder er over, en garneer met ei, tomaten, komkommer, olijven en zilveruitjes.
Notities
Je kunt de cornedbeef ook vervangen door een blikje tonijn op water, of 400 gram hamblokjes.