Aspergesoep
Ingrediënten
- 2 sjalotjes
- 600 gram geschilde asperges
- 1 liter water
- 100 ml kookroom light
- 1 blokje groentenbouillon
- 1 eetlepel olijfolie
- snufje peper en zout
- 400 gram hamblokjes
- 1 teentje knoflook heel fijn gesneden
Instructies
- Fruit de sjalotjes en knoflook aan in de olijfolie
- voeg water en bouillontablet toe en breng aan de kook
- kook de asperges ongeveer gaar in 20 minuten
- haal de asperges uit de pan en snijd de toppen af en bewaar
- doe de asperges terug in de pan, en pureer met de kookroom light met een staafmixer of blender
- breng op smaak met peper en zout
- doe de soep in mooie koppen en garneer met de asperge topjes en ham reepjes
Notities
Ook van schillen kun je natuurlijk een aspergesoep maken.
Tip vervang de ham reepjes door zalmreepjes