Naar recept gaan Recept afdrukken

Kabeljauw met spaghetti en hollandaisesaus

kabeljauw
Gang Hoofdgerecht
Keuken Hollands

Ingrediënten
  

Hollandaisesaus

  • 3 eierdooiers
  • 1/2 eetlepel witte wijnazijn
  • 3 eetlepels witte wijn
  • 150 gram geklaarde boter
  • 0,6 deciliter kookroom light

Gepocheerd ei

  • 1 ei per persoon
  • natuurazijn

Kabeljauw

  • 100 gram kabeljauw per persoon
  • 1 plakje citroen per persoon
  • 1 blaadje salie per persoon
  • 1 scheutje olijfolie per persoon
  • 1 mespunt kerriepoeder per persoon
  • 1 takje dille per persoon
  • 1 vacuümzakje per persoon
  • 1 snufje zout per persoon

Snijbonen spaghetti

  • 100 gram snijbonen heel fijn gesneden per persoon

Instructies
 

Kabeljauw

  • Verpak de kabeljauw in een vacuümzakje met citroen, salieblad, olijfolie met kerriepoeder een takje dille en snufje zout. Vacuümeer de medaillon gedurende 30 minuten op 50 graden.

Hollandaisesaus voor 4 tot 6 personen

  • Zet alle ingrediënten klaar. Klop de eidooiers met de witte wijnazijn en witte wijn op een zeer laag vuur in een pannetje met een garde luchtig en gaar. Klop van het vuur af de geklaarde boter er doorheen tot een uiterst dikke massa. Breng op smaak met zout peper zoetstof en een beetje citroensap. Bewaar afgedekt op een warme plek tot de kabeljauw klaar is. Maak á la minute de room warm en klop van het vuur af door de Hollandaisesaus en serveer direct.

Gepocheerd ei

  • Leg de eieren die je gaat pocheren een uurtje in de koeling. Breng een hoge pan water aan de kook. Voeg als het water kookt een flinke scheut azijn toe. (op 5 liter water 1/4 liter natuurazijn). Breek de eieren voorzichtig in een koffiekopje. Klop met een garde een draaikolk in het water en draai het vuur laag en laat de eieren in het water glijden telkens 2 aan 2. Leg de eieren op een schaal.

Snijbonen spaghetti

  • Snijd snijbonen in hele dunne reepjes. Snipper een sjalotje fijn. Stoof in een eetlepel olijfolie in een wok het sjalotje en de snijbonen beetgaar.

Opmaken van het gerecht

  • De snijbonen op een groot bord leggen, daarop plaats je de kabeljauw, het gepocheerd ei leg je daarop. Drapeer de hollandaisesaus er langs. Maak af met een takje dille.