Couscous
Heerlijk couscous met wintergroente
Bereidingstijd 30 minuten min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Mediterraan
- 120/150 gram biefstuk
- 1 opscheplepel volkoren couscous
- 50 gram knolselderij in blokjes
- 50 gram koolrabi in blokjes
- 50 gram prei in halve ringen
- 1/2 ui gesnipperd
- 1 teentje knoflook gesnipperd
- 1 eetlepel zonnebloemolie
- 1 mespuntje kaneelpoeder
- 1 mespuntje gemberpoeder
- 1 mespuntje sambal
- 1 eetlepel koriander fijngehakt
- 1 eetlepel bladselderij fijngehakt
- 1 snufje peper en zout
Couscous met wintergroenten
Verhit een scheutje olie in een koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook.
Voeg de knolselderij, koolrabi, prei, kaneel, gember, sambal en een klein scheutje water toe. Breng op smaak met zout en peper en bak circa 3 minuten tot de groenten beetgaar zijn.
Bereid de couscous volgens de aanwijzing op de verpakking.
Bestrooi ondertussen de biefstuk royaal met peper en zout en bak in een koekenpan ca. 3 minuten per zijde. Zet het vuur uit en bedek de pan met aluminiumfolie.
Laat de biefstuk nog 3 minuten rusten. Snijd de biefstuk vervolgens in mooie schuine plakken. Meng de groenten en kruiden met de couscous en verdeel de biefstuk plakjes erover.