Naar recept gaan Recept afdrukken
zuurkool

Zuurkoolschotel

Frisse zuurkoolschotel
Bereidingstijd 15 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Hollands
Porties 1 persoon

Ingrediënten
  

  • 1 zakje PS.food&lifestyle aardappelpuree
  • 200 gram 200 gram zuurkool
  • 1/2 ui fijn gesneden
  • 1/2 teen knoflook fijngehakt
  • 40/50 gram gram rundertartaar 
  • 1/4 theelepel kurkuma
  • 1/4 theelepel kerriepoeder
  • 1 snufje peper en zout
  • eventueel nog peterselie en lente uitje

Instructies
 

  • Verhit de olijfolie in een pan en fruit de ui en de knoflook circa 2-3 minuten totdat de ui glazig ziet
  • Voeg het rundertartaar toe en bak in circa 5-7 minuten gaar. Breng op smaak met wat peper en zout.
  • Doe de zuurkool met eventueel een beetje water in een pan en laat op midden hoog vuur in circa 4 à 5 minuten warm worden.
  • Meng de inhoud van het zakje aardappelpuree met 90 ml en schud goed. Warm de puree op in een pannetje, maar let op dat deze niet gaat koken.
  • Meng de puree met de knoflook, ui en het tartaar en breng op smaak met het kerriepoeder de kurkuma en peper en zout.
  • Serveer de aardappelpuree met de zuurkool en maak af met de ringetjes lente-ui en eventueel verse peterselie
Trefwoord zuurkool