Ga terug
couscous

Couscous

Heerlijk couscous met wintergroente
Bereidingstijd 30 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Mediterraan
Porties 1 persoon

Ingrediƫnten
  

  • 120/150 gram biefstuk
  • 1 opscheplepel volkoren couscous
  • 50 gram knolselderij in blokjes
  • 50 gram koolrabi in blokjes
  • 50 gram prei in halve ringen
  • 1/2 ui gesnipperd
  • 1 teentje knoflook gesnipperd
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 1 mespuntje kaneelpoeder
  • 1 mespuntje gemberpoeder
  • 1 mespuntje sambal
  • 1 eetlepel koriander fijngehakt
  • 1 eetlepel bladselderij fijngehakt
  • 1 snufje peper en zout

Instructies
 

Couscous met wintergroenten

  • Verhit een scheutje olie in een koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook.
  • Voeg de knolselderij, koolrabi, prei, kaneel, gember, sambal en een klein scheutje water toe. Breng op smaak met zout en peper en bak circa 3 minuten tot de groenten beetgaar zijn.
  • Bereid de couscous volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Bestrooi ondertussen de biefstuk royaal met peper en zout en bak in een koekenpan ca. 3 minuten per zijde. Zet het vuur uit en bedek de pan met aluminiumfolie.
  • Laat de biefstuk nog 3 minuten rusten. Snijd de biefstuk vervolgens in mooie schuine plakken. Meng de groenten en kruiden met de couscous en verdeel de biefstuk plakjes erover.
Trefwoord couscous