Ga terug

Huzarensalade, lekker bij de bbq

Gang Bijgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 kleine bloemkool fijngesneden of 500 gram bloemkoolrijst
  • 250 gram cornedbeef
  • 1 schepje PS. kruidenbouillon
  • 1 sjalot fijn gesnipperd
  • 3 eetlepels volle zaanse mayonaise
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 1 eetlepel PS. honing mosterd dressing
  • 2 eetlepels fijngesneden zure augurkjes
  • garnering
  • 2 eieren hardgekookt in plakjes
  • 1 kropje sla
  • 2 tomaten in partjes gesneden
  • 1/2 komkommer in schijfjes
  • paprikapoeder
  • 10 zilveruitjes
  • 20 olijven

Instructies
 

  • kook de bloemkool gaar in de PS. Bouillon
  • spoel af met koud water en laat heel goed uitlekken in een vergiet
  • Prak de bloemkool fijn en doe de bloemkool in een schone theedoek en knijp al het vocht eruit
  • Meng de mayonaise en de PS. food&liefstyle honing mosterd dressing door de bloemkool
  • Voeg toe kappertjes augurkjes cornedbeef, sjalotje roer alles goed door elkaar
  • Leg de sla op een schaal, leg de salade erop en smeer lichtjes in met wat mayonaise.
  • Strooi paprikapoeder er over, en garneer met ei, tomaten, komkommer, olijven en zilveruitjes.

Notities

Je kunt de cornedbeef ook vervangen door een blikje tonijn op water, of 400 gram hamblokjes.